FOOD

LA MIA TAVOLA

Traditions, food culture, personal stories, secrets and recipes from the italian kitchen with a norwegian twist.

Marianne Eidal Marianne Eidal

Gnocchi di Zucca

Jeg gleder meg alltid til butikkene bugner av årets gresskar. Det er et sikkert høsttegn, og en sikker vinner en høstkveld med venner på middag er gresskar-gnocchi.

Read More
Primi piatti Marianne Eidal Primi piatti Marianne Eidal

Cappellacci di Francesca

The word cappellacci means hats, and Cappellacci di zucca is pumpkin-stuffed pasta typically from the Emilia-Romagna region, north of Italy. We made the dough with nettle that we found in the garden.

Read More
Contorni Marianne Eidal Contorni Marianne Eidal

Melanze marinate

This version of aubergin is my absolute favorite in the summer time. Perfect ingredient in a sourdough sandwich, in salads and on topping on pizza.

Read More
Dolci Marianne Eidal Dolci Marianne Eidal

Ciambelline al vino

Vinkjeks. Rustikke, sprøe små søtsaker til kaffen eller til dessertvinen. Typisk tradisjon fra det romerske bondekjøkken.

Read More