FOOD
LA MIA TAVOLA
Traditions, food culture, personal stories, secrets and recipes from the italian kitchen with a norwegian twist.
Vårens grønne Vignarola
Når våren kommer, minnes jeg jeg lukten av ferske grønnsaker fra markedet i Latina utenfor Roma. Vingarola bringer frem minner om solfylte dager og smaken av sesongens første grønnsaker.
Pallotte cacio e ova (brødboller)
Brød er husets stjerne, uansett om det er ferskt eller gammelt og tørt. Jeg har et mål om å aldri kaste brød. Det kan brukes til så utrolig mye godt. Blant annet de saftigste brødboller
Cantucci con nocciole e cioccolato
En klassisk kjeks fra Toscana som nytes med kaffe eller et glass vin Santo til.
Surdeigsbruschetta med burrata og ansjos
Digg som en aperitivo eller antipasto når gjestene kommer, sammen med et glass bobler. Eneste ulempen er at man fort kan spise altfor mye, siden det er så godt.
Surdeigsbrød med solsikkekjerner og fennikelfrø
Smakfullt surdeigsbrød med solsikkekjerner og fennikelfrø
Gnocchi di Zucca
Jeg gleder meg alltid til butikkene bugner av årets gresskar. Det er et sikkert høsttegn, og en sikker vinner en høstkveld med venner på middag er gresskar-gnocchi.
Pomodori con riso
Pomodori con riso lukter og smaker av sommer i Middelhavet. Noe vi kan leve lenge på når høsten melder sin anmars her i nord.
Cappellacci di Francesca
The word cappellacci means hats, and Cappellacci di zucca is pumpkin-stuffed pasta typically from the Emilia-Romagna region, north of Italy. We made the dough with nettle that we found in the garden.
Agrettipasta con acciughe, burrata e pangrattato
Agretti eller salturt som den også kalles på norsk er et typisk vårtegn i Italia, og har en lang historie tilbake i tid.
Melanze marinate
This version of aubergin is my absolute favorite in the summer time. Perfect ingredient in a sourdough sandwich, in salads and on topping on pizza.
Marmellata di arance
Jeg elsker frisk, syrlig og litt bitter sitrusmarmelade med en touch av Middelhavet.
Ciambelline al vino
Vinkjeks. Rustikke, sprøe små søtsaker til kaffen eller til dessertvinen. Typisk tradisjon fra det romerske bondekjøkken.
Surdeig Ciambella – italiensk frokostkake
Ingen ekte italiensk frokost uten en Ciambella - nydelig smak med surdeig
Torta all’arancia
En perfekt vinterkake når italienske appelsiner er i sesong. En av mine absolutt favorittkaker!
Giovedì gnocchi
Gnocchi er en italiensk rett bestående av poteter, mel og egg. Opprinnelig fattigmannskost fra romersk tradisjon.