Er du en pastaelsker og har lyst til å invitere gode venner og familie på hjemmelaget fersk pasta? Eller hva med å invitere dem på en kveld hvor dere lager pasta sammen? Med nonna Mena som forbilde, ønsker vi å inspirere og videreformidle hva vi har lært om tradisjonelt håndverk – kunsten å lage pasta for hånd.
PASTAKURS
Bli med på en autentisk italiensk matopplevelse på Rodeløkka i Oslo.
Nonna Mena er Vincenzo sin 101 år gamle bestemor. Hun har lært oss mange hemmeligheter fra kjøkkenet som vi har tatt med oss i vår fordypning i blant annet det å lage pasta fra bunnen av. Pasta er ikke bare pasta. Det er så mye å lære om råvarene, tiden og kombinasjonene. Og mat er så mye mer enn bare mat. Det er sosialisering, kultur, tradisjoner, familie, venner – ikke minst kjernen til gode samtaler med mennesker.
Vi gleder oss til å fortsette med våre kvelder med pastakurs, som også er inspirerende kvelder om italiensk matkultur. Du lærer å lage fersk pasta for hånd (grunnoppskriften på fersk eggepasta), men du lærer også om hvordan pastaen kan tilberedes, sauser, fyll og tilbehør. På ekte italiensk vis.
Marianne vil veilede deg gjennom prosessen med å lage fersk pasta fra bunnen av på den tradisjonelle måten med kun kjevle som verktøy. Vi går også gjennom hvordan du koker perfekt pasta og hvilke sauser som passer til ulike type pastaretter. Etterpå får du nyte resultatet av arbeidet ditt med en smak av håndlaget pasta kombinert med en saus laget av Vincenzo. Du får også med deg noen ulike oppskrifter hjem.
Kom alene, ta med deg partneren din, en god venn eller et familiemedlem til en morsom og inspirerende kveld.
Å lage fersk pasta er et godt stykke tradisjonelt håndverk, som også gjør godt for kropp og sinn. Vi lover en kveld med italiensk stemning på kjøkkenet, og vi håper å inspirere deg til å lage mat fra bunnen av. Rodeløkka Velhus rammer kvelden inn i fantastiske omgivelser.
Hvor: Rodeløkka, Oslo
Pris: 1600,–
Du får utdelt forkle og utstyr du trenger.
Nb! Det er begrensede plasser, 8 personer hver gang. Forhåndsbetaling.
Ønsker du å kjøpe gavekort til noen du er glad i, kan vi også lage det. Gavekort kan kjøpes her.
Vi arrangerer også pastakurs for større grupper. Ta gjerne kontakt for forespørsel om privat arrangement.
-
Pasta fresca all'uovo
Grunnkurs i å lage fersk eggepasta.
Når: Onsdag 26. februar, kl 18.00–21.30
Hvor: Rodeløkka Velhus, Oslo
Plasser: 4 -
Pasta fresca all'uova
Grunnkurs i å lage fersk eggepasta.
Når: Torsdag 27. februar, kl 18.00–21.30
Hvor: Rodeløkka Velhus, Oslo
Plasser: Fullbooket -
Pasta fresca all'uova
Grunnkurs i å lage fersk eggepasta.
Når: Torsdag 27. mars, kl 18.00–21.30
Hvor: Rodeløkka Velhus, Oslo
Plasser: 4
Hvem er vi
Marianne er en grafisk designer med et hjerte som også banker for yogaens ro. Vincenzo er arkitekt av yrke, men også en lidenskapelig tenker, med dyp kunnskap om både filosofi og historie.
Sammen deler vi en brennende lidenskap for mat og vin, for kultur, ekte håndverk, og for å leve i øyeblikket, enten det er omgitt av naturens stillhet eller i et kjøkken fylt med liv. Kjøkkenet er vårt samlingspunkt, et sted hvor vi med glede tilbringer tid, enten alene eller sammen med gode venner. Å lage italiensk mat fra bunnen av er ikke bare en tradisjon, men en del av vår hverdag. Marianne, som har mestret kunsten å lage pasta, brenner for å formidle denne eldgamle tradisjonen videre. Vincenzo, med italiensk matkultur i blodet, er alltid klar med en saus som løfter Mariannes pasta til nye høyder. Det er i det enkle og det tradisjonsrike vi finner vår dypeste glede, en kjærlighet som speiler vår tilknytning til Italia og Middelhavet.
↓
«Jeg har lært generelt når det gjelder italiensk matlaging; det er lett å komplisere det, men også komplisert å gjøre det enkelt. Å gjøre det enkle bra, er en kunst.»
Rodeløkka Velhus
Våre pastakurs holdes på sjarmerende Rodeløkka Velhus, som er et gammelt tømmerhus med mye historie og sjel.
Det ligger mellom Tromsøgata og Langgata, med adressen Tromsøgata 22C (se veibeskrivelse). Ankomst er fra gangveien mellom Tromsøgata 22 og 24 og ned til nevnte fellesareal.
Det er verdt å sette av litt ekstra tid og spasere gjennom de sjarmerende Rodeløkkas gater og trehusbebyggelse.
«Ikke bare i vår tid, men opp igjennom årene er trehusbebyggelsen på Rodeløkka blitt omtalt som en liten landsby i Drøbak-stil, midt i Oslo. Store deler av det opprinnelige gatenettet er intakt, og den godt over hundre år gamle trehusbebyggelsen ligger gjemt mellom eldre murgårder og nyere betongbygg, bare noen steinkast fra trafikkbelastede Carl Berners plass. Det sentrale Rodeløkka er Oslos mest homogene gamle trehusområde, der få nybygg har fått bryte opp kjernen på rundt hundre trehus.
Før 1860 eksisterte ikke Rodeløkka. Inntil 1854 var området landlig og ble kalt Colletsløkken. Da kjøpte stifsprost Fredrik Rode, som kom fra Gjerpen i Telemark, en del av denne av Dælen- engen gård for 12 000 spesidaler. Med seg hadde han et lite trehus som han satte opp på sin nye eiendom. Det skulle være hans sommerhus.»
(Fra Rodeløkka Vel sin nettside)

















