MY TABLE
LA MIA TAVOLA
Traditions, food culture, personal stories, secrets and recipes from the italian kitchen with a norwegian twist.
Gli Struffoli – en napolitansk juletradisjon
Blant de mest elskede julekakene i Italia har napolitanske struffoli en helt spesiell plass i alles hjerter, også i mitt.
Ravioli med ricotta og spinat
Ravioli med ricotta og spinatfyll er en klassisk italiensk pastarett som har røtter i regioner som Toscana og Emilia-Romagna.
Cappellacci di Francesca, fylt pasta med gresskar
Ordet cappellacci betyr hatter, og Cappellacci di zucca er gresskarfylt pasta typisk fra Emilia-Romagna-regionen, nord i Italia. Vi lagde deigen med brennesle som vi fant i hagen.
Tagliolini al limone
Denne pastaretten er en av mine favoritter for et friskt og lett pastamåltid. Og jeg ELSKER sitroner, så det er sier seg selv.
Melanzane grigliate
En av sommerens store grønnsaker for meg er aubergin, og den kan tilberedes i så mange varianter.
Vårens grønne Vignarola
Når våren kommer, minnes jeg jeg lukten av ferske grønnsaker fra markedet i Latina utenfor Roma. Vingarola bringer frem minner om smaken av sesongens første grønnsaker.
Pallotte cacio e ova (brødboller)
Brød er husets stjerne, uansett om det er ferskt eller gammelt og tørt. Jeg har et mål om å aldri kaste brød. Det kan brukes til så utrolig mye godt. Blant annet de saftigste brødboller
Cantucci con nocciole e cioccolato
En klassisk kjeks fra Toscana som nytes med kaffe eller et glass vin Santo til.
Surdeigsbruschetta med burrata og ansjos
Digg som en aperitivo eller antipasto når gjestene kommer, sammen med et glass bobler. Eneste ulempen er at man fort kan spise altfor mye, siden det er så godt.
Surdeigsbrød med solsikkekjerner og fennikelfrø
Smakfullt surdeigsbrød med solsikkekjerner og fennikelfrø
Gnocchi di Zucca
Jeg gleder meg alltid til butikkene bugner av årets gresskar. Det er et sikkert høsttegn, og en sikker vinner en høstkveld med venner på middag er gresskar-gnocchi.
Pomodori con riso
Pomodori con riso lukter og smaker av sommer i Middelhavet. Noe vi kan leve lenge på når høsten melder sin anmars her i nord.
Agrettipasta con acciughe, burrata e pangrattato
Agretti eller salturt som den også kalles på norsk er et typisk vårtegn i Italia, og har en lang historie tilbake i tid.
Melanze marinate
This version of aubergin is my absolute favorite in the summer time. Perfect ingredient in a sourdough sandwich, in salads and on topping on pizza.