Cantucci con nocciole e cioccolato

 
 

Cantucci er alltid en suksess å sette frem til kaffen eller til et glass dessertvin, helst Vin Santo, etter et måltid. Disse søte kjeksene er en tradisjon fra det toskanske kjøkken og blir laget i utallige varianter. Her er en versjon med hasselnøtter, sjokolade og appelsinskall.

 
 
 
 
 
 

 

RECIPE

Cantucci med hasselnøtter og sjokolade

 

Ca. 24 kjeks

180 g sukker

2 ss olivenolje (EVO)

2 egg

2 ts kumin

Finrevet skall fra 1 økologisk appelsin

250 g økologisk siktet hvete el spelt

1 ts bakepulver

1 klype salt

100 g ristede hasselnøtter, skallet fjernet

100 g mørk sjokolade

Forvarm ovnen til 175 grader over- og undervarme.

Bland først de tørre ingrediensene sammen i en bolle; hvetemel, salt og bakepulver. I en morter knus kumin med 2 ss av sukkeret. Bland så piskede egg, olivenolje, sukker, sukkerkuminen og appelsinskall inn med det tørre. Bland det godt inn.

Til slutt vender du inn nøttene og sjokoladen. Massen skal være tykk og klissete. Du kan også bruke kjøkkenmaskin for å mikse alt.

Del massen i to og rull hver av de utover på et stekebrett til en form som små brød. De skal være ca 3 cm høye. Ta gjerne litt ekstra mel på hendene mens du former massen, hvis det er veldig klissete.

Stek midt i ovnen i 25 minutter. Har du litt ujevn varme i ovnen, snu brettet når halve tiden har gått. Ta brettet ut og la avkjøle i 5-10 minutter. Skjær opp i 1,5 cm brede skiver og legg de med snittflaten ned på brettet.

Stek en gang til i 7 minutter, vend kjeksene med den andre snittflaten opp. Stek i 7 minutter til, slik at kjeksene blir gyldne på begge sider.

Avkjøl på stekebrettet først og overfør dem på en rist.

Buon appetito!

 
Previous
Previous

Pallotte cacio e ova (brødboller)

Next
Next

Surdeigsbruschetta med burrata og ansjos