Melanzane grigliate

Grillede aubergin med en frisk salsa verde hører med på et sommerdekket bord, og er perfekt tilbehør til grillmat.

 

Grillede auberginer med grønn salsa verde er en deilig og frisk rett som virkelig lyser opp bordet. Auberginene, kjent som en favoritt i Middelhavet, får en herlig, røyksmakende karakter når de grilles, og den grønne salsa verde tilfører en sprudlende smak med sine friske urter og syrlige toner.

Denne retten er perfekt som en forrett, tilbehør, eller til en lett middag. Den passer utmerket på en sommerfest, til en middag med venner, eller som en del av et middelhavsinspirert måltid. Auberginens fyldige smak sammen med den friske salsa verde gir en balanse mellom røykfylte og syrlige smaker som vil glede alle sanser.

 
 

RICETTA

Grillede aubergin og salsa verde

4 personer

 

2-3 aubergin

Salsa verde:

1 håndfull persille

1 liten håndfull basilikum

2 hvitløksfedd

2 ss kapers (helst de som ligger i salt, skylt godt)

2-3 ansjosfileter (valgfritt, men gir ekstra dybde)

1 sitron (saften)

1,5 dl olivenolje

Salt og nykvernet svart pepper etter smak

Skjær auberginene i skiver. Hvis du har tid kan det være fint å få trykket ut litt av vannet, ved å drysse over grovsalt og la skivene ligge et par timer på kjøkkenbenken.

Tørk av saltet, grill dem til de er møre og har fått fine grillstriper.

Salsa verde lages ved å blande hakket persille, basilikum, hvitløk, kapers, ansjoser (valgfritt), sitronsaft og olivenolje til en glatt saus.

Hell salsa verde over de grillede auberginene, og du har en rett som er både smakfull og vakker.

 
Previous
Previous

Tagliolini al limone

Next
Next

Pesto alla Genovese