Torta all’arancia

 
 

Italienske appelsiner og sitroner er på sitt beste fra januar og utover vinteren. Duften av revet appelsin- eller sitronskall er noe helt magisk, det løfter enhver rett til nye høyder. Jeg virkelig elsker sitrus og kommer alltid til å drømme om å ha mitt eget appelsin- og sitrontre.

 
 
 

Denne kaken er helt fantastisk å lage på en tung vinterdag. Lukten, smaken og synet av denne nydelige kaken tørr jeg påstå at hjelper mot en lett vinterdepresjon. Det er bare å lukke øynene og nyte, og drømme seg bort til varmere dager på Italias solkyst. Eller til markedene som bugner av gule og oransje farger på denne tiden av året.

 
 
 

 

RICETTA

Appelsinkake med olivenolje

 

Ca. 8 personer

3 store egg

200 g sukker

2 medium store appelsiner

1, 75 dl olivenolje

230 g mel, gjerne tipo 00

1/2 ts flaksalt

1 klype kanel

1 ts bakepulver

1 ts natron

0,75 dl naturell yoghurt

1 ss valmuefrø

Appelsinskiver:

2 medium store appelsiner, økologiske

1 dl sukker

2 ss honning

1, 5 dl vann

Appelsinskiver til bunnen: Kok opp sukker, honning og vann i et panne. Skjær appelsinskivene i tynne skiver. Legg de i laken og la det småkoke på medium varme til skallet på skivene blir bløte og litt gjennomsiktige.

Smør en rund kakeform, ca 20 cm, godt med smør og dekk bunnen med appelsinskivene. Pass på å la meste av væsken renne av før du legger dem i formen. Ta vare på resten av sirupen til senere.

Forvarm ovnen på 175 grader over- og undervarme.

Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis. Riv skallet av de to appelsinene med en fint rivjern. Pass på å ikke ta med det hvite av skallet som er bittert på smak. Press saften ut av appelsinene. Sett til side.

Pisk så olivenolje, litt og litt, inn i eggedosisen. Bland også godt inn revet appelsinskall.

Bland sammen yoghurt og appelsinsaft i en bolle. Bland det tørre sammen i en annen bolle inkludert valmuefrøene.

Bland inn vekselvis det tørre og det våte i eggedosisen. Ikke pisk for lenge, siden kaken da fort kan bli tung.

Hell røren over i bakeformen og stek midt i ovnen ca 45 minutter. Sjekk om kaken er klar ved å stikke en pinne i midten. Hvis det sitter deig igjen på pinnen når du tar den ut, må kaken stå litt lenger.

La den avkjøle litt før du forsiktig tar den ut av formen. Skjær med en kniv rundt kanten for å løsne den fra formen og flipp den over på et fat. Pensle resten av sirupen over appelsinskivene på kaken.

Nyt til frokost med en kopp varm te eller kaffe på ekte italiensk vis!

 
 
 
 
Previous
Previous

Surdeig Ciambella – italiensk frokostkake

Next
Next

Giovedì gnocchi