Melanze marinate

 

Jeg brukte litt tid på å legge min elsk på denne grønnsaken. Men etter at jeg begynte å lage aubergin på denne måten, har jeg knekt koden og funnet mange gode måter å tilberede aubergin på.

 
 

RICETTA

Melanzane marinate

 

2 auberginer

1 dl olivenolje

1 dl hvitvinseddik

2-3 kvister basilikum, alt rosmarin eller mynte

2 fedd hvitløk, kuttet i store biter

2 biter sitronskall

en klype tørket chili (peperoncino) valgfritt

salt og pepper

Vask og tørk auberginene og skjær dem i halv centimeter tykke skiver.

Du kan velge å bake auberginene i ovnen eller grille dem i en grillpanne. Jeg foretrekker den ekstra smaken den får ved å grille den, men i ovnen tar det kortere tid og du kan gjøre andre ting i mellomtiden. Noen ganger er det mer praktisk. Begge veier fungerer fint.

Grill de i pannen på begge sider til de får fin farge og blir myke. Hvis du baker dem i ovnen, legg dem på en bakeplate og stek dem i ovnen på den ene siden i ca 20 minutter ved 180 C.

Lag marinaden ved å blande alle ingrediensene. Ha auberginen i blandingen og bland godt. La den stå i blandingen i minst en time før du bruker den. Det er best dagen etterpå. Da har auberginen absorbert den gode smaken fra de andre ingrediensene.

Spis som en contorno (tilbehør) til middag eller lunsj, eller i en panino (smørbrød) med litt mozzarellaost og andre grillede grønnsaker. Alltid med et godt stykke surdeigsbrød.

 
 

 

ENGLISH

 
 

2 aubergines

1 dl olive oil

1 dl white wine vinegar

2-3 sprigs of basil, alt rosemary or mint

2 garlic cloves, cut in big pieces

2 pieces of lemon zest

a pinch of dried chili (peperoncino) optional

salt and pepper

Wash and dry the aubergines and cut them into slices half centimeter thick.

You can choose to bake the aubergines in the oven or grill them in a grill pan. I prefer the extra flavor it gets by grilling it, but in the oven it takes less time and you can do other things in the meantime. Sometimes it's more convenient. Both ways work fine.

Grill them in the pan on both sides until they get a nice color and become soft. If you bake them in the oven, place them on a baking sheet and bake them in the oven on one side for about 20 minutes at 180 C.

Make the marinade by mixing all the ingredients. Put the eggplant in the mixture and mix well. Leave it in the mixture for at least an hour before using it. It is best the day after. Then the eggplant has absorbed the good taste from the other ingredients.

Eat as a contorno (side dish) for dinner or lunch, or in a panino (sandwich) with some mozzarella cheese and other grilled vegetables. Always with a good piece of sourdough bread.

 
Previous
Previous

Agrettipasta con acciughe, burrata e pangrattato

Next
Next

Marmellata di arance